Being You, Changing the World

Being You Changing The World

Manjunath Mysore BF

Door Manjunath Mysore.

Het ‘Being You Changing the World’ boek van dr. Dain Heer heeft mijn hele leven veranderd. Dr. Dain is de mede-oprichter van Access Consciousness en een inspirator van formaat. Dit boek heeft er ook voor gezorgd dat ik duidelijker zie hoe ik, door mij te zijn, de wereld om me heen verander.

In één van de hoofdstukken vertelt dr. Dain over iets dat vrijgevigheid van geest wordt genoemd. Hij vertelt over hoe hij, toen hij zes jaar oud was al het geld dat hij voor zijn laatste verjaardag had gekregen had opgespaard en dit had gebruikt om kleine blikjes lipgloss van te kopen voor zijn oma en iedere oom en tante die hij ging bezoeken.

Hij vertelt hoe het hem zoveel vreugde bracht om ze deze kleine cadeautjes te geven. Het gaf hun ook vreugde! Zijn familie lachte en sommigen huilden toen zijn moeder hun vertelde dat Dain deze cadeautjes zelf had gekocht. Dit verhaal laat me zien hoe we een bijdrage voor iemand kunnen zijn, zonder dat we verwachten er iets voor terug te krijgen.

Toen ik dit verhaal hoorde, herinnerde het me eraan hoe ik, vele jaren geleden, boeken kocht en ze achterliet in cafés of op bankjes buiten. Soms liet ik het boek achter voor de volgende persoon, die het dan toevallig aantrof. Of ik zei “hallo” tegen een willekeurige vreemdeling in een café, overhandigde het boek, en liep weg. Ik werd er intens blij van om dit te doen!

Ik kan me niet herinneren waarom, maar ik stopte ermee dit te doen en toen ik naar het verhaal van Dain luisterde, bracht dat alle herinneringen terug van de vreugde die ik ervoer toen ik dat deed. Door zijn inspirerende verhaal begon ik het opnieuw te doen, maar deze keer deed ik het met Access Consciousness boeken.

Ik ging naar een Access Consciousness workshop en kocht exemplaren van het ´Being You, Changing the World´ boek en nam ze overal mee naar toe.

Ik liet ze stiekem achter op plekken waar ik heen ging of verbleef, zoals cafés, Airbnb’s, hotels en bibliotheken van appartementencomplexen.

Alleen al de wetenschap dat dit fenomenale boek daar lag en een bijdrage zou zijn voor wie het dan ook las, bracht me zoveel blijdschap.

Onlangs belde van mijn vrienden in Bangalore, India me op en zei:
“Hé, raad eens? Ik werd gebeld door een kennis die in de buurt woont en hij zei dat hij het ‘Being You, Changing the World’ boek aan het lezen is, dat hij vond in een lunchroom in de buurt”. Mijn vriend vervolgde: “Deze man wist dat ik iets deed met Access Consciousness en hij belde om te vragen of hij me kon ontmoeten om er meer over te weten te komen. En toen ik hem dit hoorde zeggen, wist ik dat jij het moest zijn! Dus ik belde om je te vertellen dat deze actie van jou daadwerkelijk een impact op iemand heeft gehad.”

Voor het eerst sinds ik begon met het achterlaten van de boeken, kreeg ik een terugkoppeling over de verandering die het teweeg had gebracht. Ik was verrukt! Ik was zo blij om te weten dat iets dat ik had gedaan als een daad van vrijgevigheid, ertoe leidde dat iemand de mogelijkheid had om zijn leven te veranderen!

Op een vreemde manier was dit de eerste keer dat ik erkende dat ik de wereld veranderde door gewoon mij te zijn.

Dus hoeveel van onszelf erkennen we niet, omdat we er geen validatie voor hebben ontvangen? En wat als jij, als je jou vertrouwt en jij bent zonder verontschuldiging, de katalysator zou kunnen zijn, de inspiratie en de uitnodiging voor anderen om zichzelf te zijn en de wereld te veranderen?

Meer informatie over het Being You boek van dr. Dain Heer: www.beingyouchangingtheworld.com

Voor meer informatie over Manjunath Mysore.


 

1 thought on “Being You, Changing the World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *