Blij lichaam, blij leven

Blij lichaam, blij leven

Simone Milasas    Simone Milasas, Wereldwijde coördinator van Access Consciousness

Simone Milasas is een ondernemer, creator, creatieve business coach, eigenaar van internationale bedrijven, auteur en wereldwijde coördinator van Access Consciousness.

Je leest meer over Simone op www.simonemilasas.com


Ben je ervan overtuigd dat je nooit blij zult zijn met je lichaam?

Veel mensen, zelfs degenen met perfect gevormde lichamen die in de media en in modebladen worden afgebeeld, zijn niet blij met hun lichaam en oordelen over delen ervan en zouden willen dat het er anders uit zou zien. Hoe kan het dat zovelen van ons ervan overtuigd zijn dat we het verkeerd hebben met ons lichaam?

Herinner je je het enthousiasme, de vreugde en het plezier dat je als kind had met je lichaam? Kleine kinderen rennen, springen en doen radslagen totdat ze uitgeput zijn. Ze kijken niet naar hoe ze aan lichaamsbeweging kunnen doen, maar ze willen gewoon rondrennen en plezier hebben.

Op welke leeftijd begon jij over jouw lichaam te oordelen en probeerde je het goed te krijgen?

Geloof me, ik ken dit beter dan wie dan ook.

Jarenlang heb ik over mijn lichaam geoordeeld. Elke ochtend als ik voor de spiegel stond, had ik er een stortvloed aan oordelen over. Ik was helemaal niet blij met mijn lichaam. Het enige dat dat creëerde, was een constant gevecht met mijn lichaam, in plaats van te kijken naar wat er werkelijk mogelijk is. Wat er goed en fout aan is, zal nooit iets creëren.

Oordelen vernietigen alleen maar

Is er ooit iemand geweest die een oordeel had over hoe oud ze eruit zagen, en er de volgende ochtend jonger uitzag?

Of het nu een dikke kont is, rimpels of pijn in je lichaam, je kunt het niet weg-oordelen.

De afgelopen 19 jaar dat ik de tools van Access Consiousness heb gebruikt, is mijn lichaam veel veranderd en is het een stuk blijer. Ik ben zoveel gelukkiger met mijn lichaam. Ik zie er zelfs jonger uit dan 5 of 6 jaar geleden. Oordeel ik nog steeds over mijn lichaam? Niet half zoveel als ik voorheen deed. En als ik het doe, herpak ik mezelf heel snel.

Sinds de pandemie begon, deed ik bijna iedere dag oefeningen en aan gewichtheffen. Mijn lichaam voelt geweldig. Laatst sprong ik op de weegschaal en vroeg ik me af hoe het kon dat ik niet was afgevallen. Je zult merken dat “Hoe kan het dat ik niet ben afgevallen? geen echte vraag is.

Binnen minuten ging mijn verstand naar: “Mensen zeggen dat spieren meer wegen dan vet.”

Toen ik me realiseerde dat ik over mijn lichaam begon te oordelen, herpakte ik mezelf vrij snel. Als dat je bekend in de oren klinkt of jij jouw eigen versie hebt van dat verhaal, kunnen we dan nu alsjeblieft eisen om de verhalen te eindigen? Oordeel vernietigt alleen maar.

Stel je voor dat je op een eiland zou wonen en er was niemand anders in de buurt, hoe zou je dan zijn met jouw lichaam? Zou je uit kokosnoten drinken totdat je genoeg had? Zou je dansen?

De kracht in ontvangen

Hier komt het, jij en jouw lichaam zijn 24/7 bij elkaar. Zou jij jezelf toestaan meer te ontvangen van jouw lichaam? Er zit een kracht in ontvangen die maar weinig mensen willen erkennen.

Ongeveer twee jaar geleden brak ik mijn enkel en terwijl ik herstelde moest ik mensen om hulp vragen. Omdat ik geen gewicht op mijn voet kon dragen, kon ik niet eens een glas water pakken.

De eerste keer dat ik in de keuken koffie voor mezelf maakte, realiseerde me dat ik niet én kon lopen en tegelijkertijd mijn koffie kon dragen. Weet je hoe kwetsbaar ik moest zijn? Veel mensen kwamen langs en hielpen me. Maar toen moest ik verder vragen omdat er zoveel dingen waren die ik niet kon doen.

Kwetsbaar zijn is niet zwak; het is niet verkeerd. Kwetsbaarheid is een kracht. Het is ook een van de vijf elementen van intimiteit. Samen met eer, vertrouwen, toelating en dankbaarheid.

Wat als je zou beginnen met naar je lichaam te luisteren en zou functioneren vanuit deze vijf elementen?

Maak een afspraakje met de spiegel

Hier is een oefening om je te laten starten. Ga naakt of gekleed voor de spiegel staan. Ben jij blij met de persoon die je in de spiegel ziet?

Bewonder je lichaam. Wees dankbaar voor elk deel ervan. Ik ben zo dankbaar dat mijn enkel helemaal is hersteld, zodat ik weer kan rondlopen en rennen. Is het je opgevallen dat wanneer je er dankbaar voor bent, je lichaam zingt? Je hebt dit lichaam gekozen, dus waarom zou je er niet van genieten?

Eer je lichaam door constant in eenvragende staat te zijn en het niet te dwingen iets te doen dat het niet wil.

Heb je ooit een slokje wijn gedronken en het smaakte heerlijk? En toen nam je nog een glas van dezelfde fles wijn maar deze keer smaakte het naar azijn. Dat is de manier van jouw lichaam om te laten zien dat het geen wijn meer hoeft. Hoe vaak drink je toch het hele glas wijn leeg?

Je lichaam oordeelt niet over jou

Oordeel niet over wat was. Je kunt de keuzes die je al gemaakt hebt niet veranderen.

Vandaag is een nieuwe dag, je kunt nieuwe keuzes maken.

Wat je ook besluit dat er verkeerd is aan jouw lichaam, begin de beste vriend van je lichaam te zijn. Betrek het in alles wat je kiest-of het nu is dat je gaat rennen, geld verdienen, je seksleven of je bedrijf.

Jouw lichaam is in een constante staat van bijdrage. Neem een moment, ontspan en ontvang.

Wat als vandaag de dag is dat je de controle opgaf en begon met het ontvangen van de bijdrage die jouw lijf welwillend is te zijn? Wat zou er nodig voor jou zijn om dankbaar voor en blij met jouw lichaam te worden en echt te beginnen met het genieten van je nieuwe beste vriend?

Om manieren te ontdekken om een hechtere verbondenheid met jouw lichaam te hebben en je nieuwe beste vriend te leren kennen, zijn hier een aantal classes die allemaal over je lichaam gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *