Eerste Kennismaking Met Access Bars©

Gastblog door Fred Goudriaan

Access Consciousness Bars?

Dat was mijn eerste gedachte toen ik in mei 2016 de vraag kreeg of ik een Bars class wilde volgen. Wat is dat nu eigenlijk? Google is altijd behulpzaam, dus het antwoord was snel gevonden. Ik wilde dat wel eens meemaken, nieuwsgierig als ik ben. Maar een class in juni ging ik niet redden. Money, Money, Money. Maar in juli lukte het wel.

Op een heerlijke zondagochtend reed ik vanuit Hoek van Holland naar Emmeloord. Na een lange rit door de polder kwamen we bij Tamara Stegeman aan, veel te vroeg, maar we waren welkom en de koffie en thee stonden al klaar. Na het inschrijven begonnen we met de class. De massagetafels werden opgezet en de tweetallen werden gemaakt. Ik mocht als eerste een barssessie ontvangen, ik had tenslotte een lang stuk gereden en de dag ervoor ook al een workshop gedaan. Mijn hoofd was nog niet toe aan les krijgen. We lagen ongeveer een uur of langer op de tafel en in dat uur gebeurde ervan alles in mijn hoofd. Resultaat na de sessie was een leeg hoofd, een stilte die ik lang niet opgemerkt had bij mijzelf. Maar wel heel lekker. Onbeschrijfelijk feitelijk. Zo’n lekker gevoel had ik nog nooit gehad, ontspannen, rust en toch bewust van alles. De sessie die ik daarna zelf mocht geven was dan ook heel ontspannen, ik was lekker bezig.

Aan het eind van de dag ben ik samen met mijn reisgenote terug gereden naar huis, met een stilte in mijn hoofd, maar compleet bewust van alles. Toen heb ik het besluit genomen om nog twee classes te volgen en sinds 11 oktober ben ik ook facilitator. Door de classes is mijn leven veranderd, ik denk anders, ik oordeel mensen niet, maar heb wel een mening. Maar dat is mijn mening en dat hoeft niet die van anderen te zijn.

Maar dat is niet het enige, ik heb een introductieavond Being You en Talk to the Entities gedaan, een avondje Money, Money, Money en de Energetic Facelift Class en MTVSS. Ik begin dus mijn draai te vinden in de wondere wereld van Access Consciousness. Being You heeft mij bewust gemaakt van het feit dat ik niet mijn lichaam ben, dat ik niet ben hoe een ander wil dat ik ben. Ik ben ik en niemand bepaalt dat ik anders ben. Money, Money, Money heeft mij los gemaakt van het feit dat geld belangrijk is. Ik heb geen geld nodig, geld heeft mij nodig. Geld is als zuurstof, overal aanwezig. Deze intro-class heeft mij geleerd en gevraagd om een 10%-rekening op te zetten, 10% van het geld dat binnenkomt zet ik apart op een spaarrekening en daar kom ik niet aan. Nu niet en nooit niet.

De Energetic Facelift en MTVSS zijn twee heerlijke bodyprocessen die mij terug in contact brachten met mijn eigen lichaam. Ik stel vragen aan mijn lichaam, vraag wat het wil en hoe het dat wil. En langzamerhand begin ik los te raken van mijn lichaam, want niet alles wat ik voel is van mijzelf. 98% is van anderen en heb ik helemaal niet nodig.

 

Wat weet jij, maar weiger je te geloven dat je het weet, of ontken je zelfs dat je het weet?

Deze clearing heeft mij veel gedaan, bracht mij terug bij mezelf en wie ik ben. Want Access leerde mij ook dat ik een oneindig wezen ben in een lichaam, een oneindig wezen weet alles en kan alles, ziet alles en hoort alles. Maar het belangrijkste is dat het zich niet laat vangen in de gedachten van anderen hoe jij jezelf zou moeten gedragen en eruit zien. Zou het niet mooi zijn om een bankmedewerker of een makelaar eens niet in een strak pak met stropdas te zien, omdat dat de kleding is die die functie van hem vraagt, maar gewoon in een spijkerbroek en t-shirt. Wat als we onszelf niet vasthielden aan de geijkte voorbeelden van hoe men zich moet kleden en gedragen in bepaalde functies, maar gewoon onszelf zouden zijn?

Ik ben dus pas 7 maanden verder, maar voor mij is er in de 7 maanden heel veel gebeurd. Ik laat los en oordeel niet. Jij bent wie je bent, ik ben wie ik ben. Ik heb veel geïnvesteerd in mijn classes en er zal nog veel meer geïnvesteerd gaan worden. Want ik ben nog niet klaar, ik wil nog meer leren en weten over Access Consciousness en al zijn processen. Nog niet alles komt met ease, joy en glory en vragen gaat ook nog niet lekker, maar alles werkt en vandaag of morgen dan ben ik weer mijzelf. Being me. Terug naar het oordeelloze zijn van een baby, zonder verwachtingen van iemand en open-minded naar iedereen toe. Changing the world.

Wil jij ook zo een magische Bars Class volgen?

Klik dan op deze link waar je alle Bars klassen in heel Nederland kunt bekijken!