Eerste Kennismaking Met Access Bars©

Gastblog door Tamara Stegeman

Toen mijn lichaam me vertelde dat ik echt, echt, echt niet meer verder kon zo, ontmoette ik de mogelijkheden van Access Consciousness.

 

Januari 2016
Ik zit in de ziektewet. Burn-out, whiplash en totaal verlies van realiteit. Tijd genoeg om mijn drama en pijn te overdenken en dat deed ik ook veelvuldig, zoveel dat ik op een gegeven moment mijn eigen ellendige ik zat werd.
Mijn dagen gingen voorbij in ellende en hoop op verbetering en totale acceptatie van elke tegenslag en onmogelijkheden die mij in de schoot geworpen werden.

Op een dag in januari zag ik een berichtje op Facebook voorbijkomen. Iets met luchtig leven zoals jij dat wil en dat ik dat kon ontvangen en leren aan anderen. Alle andere woorden kon ik niet lezen. Het was Arabisch voor mij. Maar die paar woorden die ik wel kon lezen deden iets geks met mijn lichaam en hoofd.

Door alle ellende en onmogelijkheden die ik ervaarde had ik ook rijangst gekregen. Dit evenement waarover ik las op Facebook zou plaatsvinden in Amsterdam. Meer dan een uur rijden met de auto… en de trein en tram zou zeer waarschijnlijk een hel worden voor mij maar mijn lijf zei keihard JA.
Nog niet eerder had ik zoiets ervaren. Iets dat ik niet ken, in een gevaarlijke omgeving als Amsterdam…. Vol enge mogelijkheden door het vervoer naar Amsterdam toe en alles wat daarbij in mijn hoofd ook nog zou kunnen ontstaan. Gevoelens, emoties, conclusies en besluiten waar ik al jaren mee getrouwd was zwegen ineens en mijn lichaam sprak.

Ik was zo onder de indruk van deze grote aandrang van mijn lichaam dat ik besloot me in te schrijven. Totaal niet logisch, dat vond ook de facilitator, want ik wist helemaal niet wat ik in Amsterdam ging doen. Ik ben helder geweest naar mezelf en betaalde de inschrijfkosten.

Mijn eerste ervaring met Access was vol wantrouwen, verwardheid en onrust. Tot ik op de tafel ging liggen begreep mijn brein niets van dat wat er gezegd werd. Ik was zwaar overprikkeld, hield mijn nek vast om mijn hoofd te kunnen dragen en besloot mijn brein tijdelijk te negeren en ging liggen op de tafel voor mijn eerste sessie.

Er gebeurde niet zo veel. Ik had heerlijk gelegen en weinig ervaren, ik kon me zowaar ontspannen. Maar dat was dan ook alles wat beloofd was. Ik had het gevoel alsof ik een heerlijke Wellness behandeling had gekregen…. En toen stond ik op.

Wow, mijn hoofd was lichter. Ik had niet de behoefte om mijn hoofd te ondersteunen door mijn nek vast te pakken. Dit was toch wel heel bijzonder. Ik werd enthousiast en stond op van de tafel en keek de ruimte in. De afstand in de ruimte leek veel groter en er leek meer ruimte te zijn in zuurstof… Kan het nog steeds niet goed uitleggen hoe dat voelde.

Ik geef eerlijk toe dat ik ook sceptisch was. Ik besloot zelf mijn eerste sessie te geven en te wachten op de resultaten van de tweede sessie die ik later zou ontvangen. De dag was geweldig. De tweede sessie was heel goed voelbaar in mijn lichaam. Er werd veel aangeraakt en ik kon het waarnemen zonder erin te hoeven duiken. Ik was emotioneel voor 10 seconde en voelde daarna een heerlijk ontspanning over me komen.

Terug onderweg naar huis zag ik met een grijns op mijn gezicht, Ajax voetbalde en de trein zat vol met supporters die luidruchtig en aanwezig waren. Het stoorde me niet ik bleef grijnzen. De volgende ochtend, ik had verwacht dat de miezerige ellende terug zou komen, bleek ik nog steeds ontspannen.

Mijn fysiotherapeut was totaal onder de indruk van de verandering in mijn nek en schouders. Ik kon het ook maar amper uitleggen, maar was dolgelukkig dat de pijn en zwaarte echt zoveel verbeterd was en minder was geworden.

3 maanden later werd ik door de artsen en fysiotherapeuten ontslagen. Ik was klaar met de behandelingen en klaar voor alles wat het leven mij wou bieden. Vrij van pijn en last.
Dolgelukkig besloot ik meer te kiezen van Access Consciousness. Ik ben inmiddels zelf een Bars Facilitator en deel mijn magische ervaringen met mijn klanten en deelnemers van mijn magische Access Bars Classes.

Wil jij ook zo een magische Bars Class volgen? 

Klik dan op deze link waar je alle Bars klassen, die in heel Nederland worden gegeven, kunt bekijken!