Is Het Tijd om Uit de Doos te Komen?

Gastblog door Gary Douglas

Ik ben 74 jaar oud, ik werk 6 dagen per week 12 uur per dag, ik reis over de hele wereld en rijd paard. De doos van deze realiteit zou zeggen dat ik deze dingen niet zou moeten doen. Het zou me vertellen dat ik te oud ben.

Maar ik ben bereid te kijken naar wat waar is voor mij. Ik ben bereid te kiezen wat voor mij werkt.

Ik kies er dagelijks voor om mijn leven te leven als een elegante viering, en vanuit mijn standpunt dat ik alles kan hebben, doen en zijn wat ik verlang, als mijn realiteit.

Uit de doos komen gaat over het voorbijgaan aan de beperkingen waar anderen uit functioneren. Het is creëren voorbij aan de standpunten die jou opgedrongen zijn door ouders, onderwijzers, vrienden, familie, collega’s, cultuur en de gemeenschap, zodat je kunt creëren wat JIJ verlangt. Zelfs als niemand anders het snapt of leuk vindt.

Jouw standpunt is ook jouw realiteit. Als je een andere mogelijkheid wilt, moet je bereid zijn voorbij te gaan aan de doos van beperkingen en conclusies van andere mensen en bereid zijn vanaf een andere plaats te kijken.

Je hebt misschien het gezegde gehoord, ‘out of the box denken’. Of, ‘Out of the box leven’. Ik bedoel, echt, we besteden een heleboel tijd in dozen! Wanneer we geboren worden, stoppen ze ons in een wieg – wat een doos is. Wanneer we doodgaan is het een doodskist wat…  o ja… nog een doos is. En voor een groot deel van de wereld gaan alle jaren daar tussenin over leven binnen de doos van wat andere mensen zeggen wat onze realiteit zou moeten zijn.

Neem jij wel eens een kijkje op jouw leven en vraag je je af… Voor wie leef ik mijn leven? Wat is werkelijk mijn realiteit en waarom probeer ik iemand anders te zijn?

Doorgaans, wanneer je probeert op iemand anders te lijken, bereik of creëer je niet echt wat jij wenst.

Je hebt heus een andere keus. We kunnen leven volgens de realiteit van anderen of we kunnen onze eigen uitvogelen.

PS – Als je een andere mogelijkheid wilt hebben, zou ik je uit willen nodigen voor mijn nieuwe 2-daagse specialiteitsklas – ‘Out of the Box’. Het is toegankelijk voor iedereen die ooit een Access Bars cursus heeft gedaan en wordt aangeboden in San Diego en online op 4-5 februari, en in München en online op 4-5 maart. (Klik hier voor het wereldwijde programma)

Deze blog is een vertaalde versie van Gary’s blog post op de officiële Access Consciousness blog:

http://access-consciousness-blog.com/2016/12/out-of-box-gary-douglas/