Hoop vinden als alles verloren lijkt

Vertaalde gastblog door Dain Heer

Kijk je wel eens naar de wereld om je heen en het voelt alsof het niet genoeg is? Heb je ooit naar een andere mogelijkheid verlangd? Zoals misschien niet zoveel oordelen tussen mensen? Misschien een vriendelijkere, meer zachtaardige wereld om in te leven?

Ik heb altijd geweten dat er iets anders mogelijk zou moeten zijn. Ik heb er altijd deel van willen uitmaken om het te creëren. Ik leek er maar niet achter te kunnen komen hoe ik het allemaal kon laten werken. Hoe ik MIJN leven kon laten werken. Ik deed alles wat je hier geacht wordt te doen om een geweldig leven te hebben. Ik bouwde een succesvolle chiropractie-praktijk op. Ik had een verloofde waarvan iedereen zei dat ze perfect voor me was. Ik woonde in het prachtige Santa Barbara. Volgens de buitenwereld had ik het allemaal. Maar weet je? Ik was ongelukkig.

Elke dag, als mijn verloofde naar haar werk was gegaan, ging ik op bed liggen huilen. Depressief. Zonder hoop. Overweldigd. Dat gevoel van denken het allemaal niet aan te kunnen, ik kende het goed.

Ik probeerde alles wat ik maar kon bedenken om me beter te maken. Ik dacht altijd, “Ik zou blij MOETEN zijn. Ik zou tevreden MOETEN zijn. Ik ZOU in staat moeten zijn te doen waar ik van hou en om de huur te betalen. Ik ZOU NIET deze schrijnende pijn van ontevredenheid moeten hebben.” Maar ik had het wel. En geen enkele modaliteit, geen proces, geen zelfhulp boek, niets liet die pijn voor langere tijd verdwijnen. Ik was zo’n groot deel van de tijd depressief en ongelukkig. Ik wist niet wat ik nog meer kon proberen. Ik wist niet wat ik nog meer kon doen. Ik zag het nut van het leven niet in, als dit was hoe het voortaan zou zijn. Ik was er klaar voor om eruit te stappen.

… Ik was er klaar mee.

Ik koos de dag uit. De dag waarop ik het allemaal ging beëindigen. De dag waarop ik mijn leven ging beëindigen. Ik gooide er een laatste eis aan het Universum uit: “Universum! Je hebt 6 maanden of ik ga hier weg.” En ik meende het.

Een week later las ik de advertenties door en zag een kleine advertentie waarin stond: “Access. Alles van het leven komt me toe met gemak, vreugde en glorie. Bel Shannon.” De krant neergooiend zei ik: “Pollyanna* heeft een advertentie in de krant gezet. Gemak, vreugde en glorie? Het lijkt meer op pijn, lijden en smerigheid!”

De week erop zag ik de advertentie opnieuw. Deze keer belde ik. Toen Shannon de telefoon opnam, zei ik: “Wat doe je dan?!” Ze praatte met me over de tools van Access Consciousness®. Skeptisch en met tegenzin maakte ik een afspraak.

Die eerste afspraak was het begin van een heel nieuwe wereld voor mij. Toen ik doorging met Access, ontdekte ik tools die ik op mijn dagelijkse leven kon toepassen en die echt werkten! Toen ik de tools meer en meer ging gebruiken, begon ik ’s ochtends wakker te worden met een gewaarwording van mogelijkheden. Voor de eerste keer in een heel lange tijd was ik blij en dankbaar om op de planeet te zijn. En weet je? Die blijdschap, dat gevoel van mogelijkheden, het wordt elke dag meer en meer!

Hoe zit het met jou? Waar heb jij naar gezocht, dat je nooit hebt kunnen vinden? Is het een gevoel van vreugde? Ken je dat gevoel van wanhoop en ontevredenheid? Vraag je je wel eens af of jouw leven, zoals het is, alles is wat er is? Verlang je naar meer?

Ik ben het levende bewijs dat er meer mogelijk is. Er is een ruimte van vreugde en gemak die je kunt kennen.

Hier zijn drie tools die mijn leven op dynamische wijze hebben veranderd en ze kunnen het jouwe ook veranderen:

  • Het lawaai in je hoofd het zwijgen opleggen: Voelt het wel eens alsof jouw gedachten, gevoelens en emoties naar je schreeuwen en wat je ook doet, je kunt het maar niet laten ophouden? Dat komt omdat 98% van de gedachten, gevoelens en emoties waarvan je je gewaar bent, niet eens van jou zijn. Je bent als een reusachtige intuïtieve radio die alles oppikt dat rondom jou gaande is. De volgende keer dat je je depressief, boos, geïrriteerd, verdrietig of eenzaam voelt, of wanneer je moeite hebt om ‘s ochtends uit bed te komen, omdat die gevoelens zo sterk en overweldigend zijn, stel dan deze vraag: “Van wie is dit?” Als je merkt dat het lichter wordt in jouw wereld, is het nooit van jou geweest. Zeg simpelweg: “Keer terug naar de afzender.”
  • Verander van gedachten: Jouw standpunt creëert je realiteit. Hoe jij gelooft dat iets zal gebeuren, zo zal het ook gebeuren. Hoe je je ergens over voelt, de manier waarop je ergens over denkt, dat is hoe het zal verschijnen. Het goede nieuws is: als je jouw standpunt verandert, kun je jouw realiteit veranderen. Je kunt beginnen met het veranderen van jouw standpunt door te zeggen: “Alles van het leven komt me toe met gemak, vreugde en glorie.” Zeg het tien keer ’s ochtends en tien keer ’s avonds. Als we het standpunt hebben dat het leven overloopt van gemak, vreugde en overvloed, zullen gemak, vreugde en overvloed verschijnen, want jouw standpunt zal die realiteit voor jou creëren.
  • JIJ kunt jouw wereld veranderen: De tools van Access Consciousness draaien er allemaal om om jou in staat te stellen te weten dat je weet. Jij bent veel grootser en veel krachtiger dan je ooit hebt erkend. Wanneer je dat begint in te zien, wat er ook gebeurt, wat voor keuzes je ook hebt gemaakt, ongeacht waar je je nu bevindt, je kunt vandaag iets anders kiezen.

Deze drie vragen kunnen je helpen bij het ontdekken van het geschenk dat jij bent en ze kunnen jou bekrachtigen om iets nieuws te kiezen:

  • Waarvan denk je dat je het niet aankunt, wat je wel degelijk kunt?
  • Waar heb je geleerd dat je een uitweg nodig hebt in plaats van een manier om een mogelijkheid te creëren?
  • Wat is het geschenk dat jij bent, dat als de wereld het zou verliezen, de wereld dan een minder prachtige plek zou zijn, omdat jij weg bent?

Er is altijd hoop. Er is altijd een andere mogelijkheid. De wereld kan een andere plaats zijn. Jouw leven kan veel grootser zijn dan wat je ook maar hebt ervaren of gehoopt.

*Onze video’s hebben ondertitels in verschillende talen. Kies instellingen in de rechter benedenhoek van de video om de ondertitels in te schakelen en een taal te selecteren.

Ik was op die plek waar ik op zoek was naar een uitweg. Ik kende het goed. En ik kan je vertellen, als je niet kunt zien wat er nog meer beschikbaar is, geef het dan alsjeblieft niet op. Het is er wel en als je ervoor wilt kiezen om vragen te stellen, als je wilt kiezen om te herkennen dat je lang zo verknipt niet bent als je denkt dat je bent, als je ervoor wilt kiezen om het gemak en de vreugde van het leven uit te nodigen om met jou te komen spelen, kun je het avontuur van het leven hebben, dat ver voorbijgaat aan alles wat je je tot nu toe hebt voorgesteld.

* Pollyanna is een filmpersonage, een meisje dat altijd overal het goede in ziet en alles ten goede weet te keren.