Petra Alemka “Esse heeft mijn leven enorm verrijkt”

Wat is ESSE?

Energetic Synthesis of Structural Embodiment (ESSE) is een unieke combinatie van lichaamswerk die Access Consciousness® technieken combineert met hands-on manipulatie technieken. ESSE richt zich op het bindweefsel en de energetische systemen in elke millimeter van je lichaam.

ESSE is ontworpen om verandering te creëren in de structuur en de vorm van het lichaam. Dit resulteert in gemak met beweging, functioneren en de energetische lichaamssystemen. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat ons fasciale systeem reageert op vragen. De Access Consciousness® tools nodigen uit om in de vraag te zijn in alle gebieden van je leven en je lichaam.


Petra Alemka was bij de ESSE class van Glenna Rice, blikte terug en schreef er een artikel over.

Op het moment dat ik over de Esse class hoorde, trok het gelijk mijn aandacht. Door mijn achtergrond in integrale lichaamstherapie zou dit een mooie toevoeging zijn. In september vorig jaar was het dan eindelijk zover, ik deed een 3 daagse Body Class bij dr. Glenna Rice en daarna gelijk een Esse class.

Tijdens de 3 daagse Body Class gaf Glenna een demonstratie en ik kon alleen maar huilen, het voelde voor mij als thuiskomen. Dit was een aanvulling waar ik lang op had gewacht, het maakte mij zo gelukkig.

Tijdens de class merkte ik dat datgene wat ik al kende verdiept werd. Het is zo mooi om het ‘technische’ lichaamswerk te combineren met de tools van Access Consciousness en het geeft een heel andere dimensie.

Het communiceren met het lichaam wordt mede door de tools van Access eenvoudig. Fascia (bindweefsel) wordt gekend als een van de meest communicatieve delen van ons lichaam en verbindt spieren, pezen, organen etc.. Je kunt je voorstellen dat wanneer je deze tools gebruikt, en je de fascia kunt vertellen en geven wat het nodig heeft, er een magische verandering kan ontstaan. Dat gebeurt echt werkelijk waar je bij staat.

Mijn eigen ervaring tijdens en na de class was dat ik heel veel shit van anderen opgeslagen had in de fascia en dit kon ontladen. Dit heeft een ander contact en meer verbondenheid met mijn lichaam gegeven.

In het uitoefenen van Esse zie ik echt wonderlijke dingen gebeuren. Mensen die soms jaren met chronische klachten of bewegingsbeperking rondlopen en na enkele ESSE sessies weer bewegingsvrijheid ervaren, hoe gaaf is dat?!

Esse kun je inzetten bij blessures, chronische klachten, littekens, beweginsbeperking, spier/pees/gewrichtsklachten,rsi, prikkelbare darmen etc. en je naast het menselijk lichaam ook op paarden en andere dieren toepassen.

Esse nodigt uit tot meer verbondenheid met je lichaam en helpt dingen die je vast hebt gezet van jou, anderen of de aarde los te laten.

Je hebt voor de ESSE class geen voorkennis nodig om te mogen deelnemen.

Je leert alle technieken en leert welke tools je kunt inzetten.

Dankbaar dat Suzy Godsey Esse ontwikkeld heeft en dankbaar voor Esse in mijn leven, het heeft mijn leven enorm verrijkt.

Je kunt Petra vinden op Facebook.

Wil je meer weten over de ESSE Classes klik je hier.

Wil je graag de klas volgen?

ESSE 4 Bodies Belgium with Dr. Andrew Gardella

Intro op 29 april

De 2.5 daagse